Vitaliteitsprogramma

De snel veranderende arbeidsmarkt vraagt medewerkers en organisaties om continu in beweging te blijven. Dit vraagt om een groot aanpassingsvermogen en het is daarom essentieel dat medewerkers wendbaar, gemotiveerd en veerkrachtig zijn.

Vitaliteitsprogramma

De snel veranderende arbeidsmarkt vraagt medewerkers en organisaties om continu in beweging te blijven. Dit vraagt om een groot aanpassingsvermogen en het is daarom essentieel dat medewerkers wendbaar, gemotiveerd en veerkrachtig zijn.

In de praktijk blijkt dat er bij veel organisaties weerstaand en een (te) hoge werkdruk onder werknemers bestaat. Dit doordat er te weinig verantwoordelijkheid wordt genomen, gebrek aan nieuwe uitdagingen, en ontwikkelingen geremd worden, neemt het ziekteverzuim in veel organisaties toe en het burn-out risico stijgt. Dit vraagt om een algehele aanpak met een meetbaar resultaat.

De organisaties en medewerkers die ervoor zorgen dat ze vitaal en wendbaar blijven in de veranderende arbeidsmarkt zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid. Dit aanpassingsvermogen bepaalt in grote mate hun succes en kansen.

Het vitaliteitsprogramma van 4SeasonsCoaching biedt een algehele aanpak voor effectievere en duurzaam inzetbare medewerkers en een positief werkklimaat.

In 5 stappen naar een vitale organisatie

Vitaliteitsprogramma
Motivatie – Inspiratie – Draagvlak

Door middel van deze 5 stappen werken we samen naar een vitale organisatie of afdeling.

1. Kennismaking

We maken eerst een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek, waarin kennismaking met de organisatie en de specifieke vraag centraal staan. We bespreken de huidige situatie binnen jouw organisatie en wat de wensen en doelen zijn.

2. Analyse en bepalen startpositie

We scannen vrijblijvend het werkklimaat en vitaliteit binnen de organisatie, nemen interviews af en voeren testen uit onder de werknemers. Deze scan helpt organisatie te ontdekken waar de organisatie nu staat, waar de kansen liggen voor zowel de organisatie als voor de medewerkers. Dan ontstaat er een helder beeld over wat de medewerkers nodig hebben om vitaal, vakkundig, bezield en efficiënter te kunnen werken.

3. Voorstel & Advies

Na een zorgvuldige analyse worden de organisatieresultaten besproken en vitaliteitsdoelen vastgelegd. In samenspraak ontwikkelen we een passend programma op maat met effectieve en impactvolle interventies.

4. Implementatie

We geven uitgebreid uitleg op basis van het advies, beantwoorden al jouw vragen en geven aan hoe de implementatie binnen jouw organisatie uitgevoerd zal worden.

Het traject wordt uitgevoerd door gekwalificeerde trainers en professionals met als doel de vitaliteit en werkklimaat binnen de organisatie te optimaliseren. De begeleiding van het programma wordt begeleid door een ervaren vitaliteitsmanager.

5. Monitoring en meetbaar resultaat

Gedurende het Vitaliteitsprogramma monitoren we de voortgang met tussentijdse metingen om zo de behaalde resultaten inzichtelijk te maken en tijdig bij te sturen. Na afloop geven we cijfermatig inzicht in de behaalde doelstellingen.

Wat levert het programma op?

Resultaat

Bij de opdrachtgevers waar dit programma is uitgevoerd hebben we de volgende resultaten behaald:

 • Minder ziekteverzuim en burn-out
 • Lagere werkdruk en minder verloop
 • Hoger arbeidsproductiviteit
 • Positiever werkgeversimago op de arbeidsmarkt
 • Meer efficiency en minder kosten
 • Betrokken, enthousiaste en gemotiveerde medewerkers
 • Ontwikkeling eigenaarschap van de medewerkers
 • Gezonde, energieke en vitale medewerkers
 • Betere en gezondere werk/privé-balans van de medewerkers

Kenmerken

Het programma kenmerkt zich door;

 • Kosten en tijdbesparend
 • Programma op maat en volledig afgestemd op de doelgroep
 • Meetbaar resultaat
 • 5 simpele processtappen
 • Bewezen succesvol

Wil je weten hoe jouw organisatie in 5 stappen tot meer vitaliteit en effectiviteit komt? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan en ontdek wat ons Vitaliteitsprogramma voor jouw organisatie of afdeling kan betekenen. Meer informatie?

Bel 06-27 06 57 15 of mail naar info@4seasonscoaching.nl

  Benieuwd of uw organisatie in aanmerking komt voor een subsidie?
  Kijk dan hier

  Over Katarina Barnak

  Ik ben Katarina oprichtster van 4SeasonsCoaching: Het platform waar persoonlijke groei centraal staat. 4SeasonsCoaching helpt jou om het maximale uit jezelf en je (werk) leven te halen. Na een traject met mij heb jij regie over je eigen leven, je voelt je energievol, voldaan en gelukkig.

  Mijn missie is om jou te helpen de allermooiste versie van jezelf te leren kennen. 4SeasonsCoaching is het startpunt om jouw ware potentie te bevrijden en je dromen waar te maken!

  Wie wil je zijn? Welke dromen wil je realiseren? Als passievolle coach én ervaringsdeskundige is het mijn missie om je daarbij te helpen.

  Zoals gezien in

  Heb je vragen?

  Of wil je een gratis oriëntatiegesprek inplannen?
  Aarzel dan niet en neem contact op.

  * Via e-mail spreken we samen een moment af om kort te bellen.

   Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

   Pin It on Pinterest