Thuiswerken kan een uitkomst zijn, maar het is ook vaak niet, of nauwelijks, mogelijk. Maar velen hebben in deze tijd geen andere keus. Werken vanuit thuis heeft impact op jou, je werk, omgang met collega’s en op je thuissituatie, maar het vraagt ook veel van onze flexibiliteit en mentale fitheid.

Iedereen gaat verschillend om met het thuiswerken. Dit wordt bepaald door individuele verschillen, zoals persoonlijkheidskenmerken, voorkeuren en omstandigheden. Maar ook met de wijze waarop de organisatie het thuiswerken ondersteunt en faciliteert is verschillend. Deze verschillen maken dat er niet één beste oplossing, en advies, bestaat.

Voordelen thuiswerken

Zo zijn er natuurlijk ook voordelen aan het thuiswerken, zoals bijvoorbeeld niet meer in die ellendige file staan, en niet meer te laat komen voor die ene belangrijke meeting. Wat dacht je van dat overheerlijke kopje koffie van thuis, of werken vanuit je thuis terwijl je in de zon ligt? Is het je opgevallen hoeveel voordelen er eigenlijk zijn!

Nadelen thuiswerken

Daarentegen ervaren we ook genoeg nadelen die ervoor zorgen dat we niet gefocust vanuit thuis kunnen werken. Zoals bijvoorbeeld constante afleiding van je partner, die thuis ook aan het werk is, of commentaar levert, en je kinderen die om aandacht vragen. Genoeg afleiding- en aandachtversnippering, terwijl jij juist nu concentratie nodig hebt om je werk goed te kunnen verrichten. Vele relaties zijn in deze moeilijke tijd hierdoor onder druk komen te staan.

Thuiswerken vraagt dus om veel flexibiliteit van iedereen. Na een aantal weken thuis te werken merk je dat je gewoontes moet doorbreken. En dat aanpassingen in je werk en thuisritme nodig zijn. Een nieuwe werkelijkheid ontstaat voor vrijwel iedereen. Voor veel mensen kan dit moeilijk op te brengen zijn. De ThuiswerkCheck kan uitkomst bieden.

Gratis ThuiswerkCheck

Thuiswerkcheck is een laagdrempelige vragenlijst die snel inzicht geeft in voorkeuren en behoeften op het gebied van thuiswerken. Dit digitale hulpmiddel geeft inzicht in pijnpunten ten aanzien van 8 belangrijke thuiswerkthema’s. Het rapport biedt jou concrete adviezen voor verbetering, of verandering, op jouw huidige thuiswerksituatie.

Doe een check en krijg direct in je e-mailbox inzicht hoe jij jouw thuiswerksituatie kunt optimaliseren.

De check is voor iedereen kosteloos en zonder verdere verplichtingen.

Doe hier de gratis ThuiswerkCheck

De vragenlijst voldoet aan strikte eisen op het gebied van betrouwbaarheid en privacy. Voorafgaand aan het invullen word je gevraagd je emailadres in te vullen. Deze wordt alleen gebruikt om jouw individuele score toe te sturen. Jouw score wordt niet opgeslagen.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de uitslag, of kom je thema’s tegen waarbij je hulp van een coach kan gebruiken? Neem dan contact met mij op via info@4seasonscoaching.nl of bel 06 27 06 57 15.

Stuur mij een bericht

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Pin It on Pinterest